Gepost door: Rutger | maart 18, 2014

Week 11 (27e schoolweek)

SAMSUNG SAMSUNG

Godsdienst – week 11 (27e schoolweek)
Maandag

Groep

Onderwerp

Inhoud

Aantek.

DB VSO 5-6

Ivm studiedag zijn deze lessen niet doorgegaan.

VSO 1

VSO 2

A 7/8+

B 7-8

A 5/6

A 3/4 (F)

VRIES

Dinsdag

Groep

Onderwerp

Inhoud

Aantek.

VSO 2

Wonderen van Jezus Vandaag terug gekeken naar verschillende wonderen die Jezus gedaan heeft. We hebben ook het wonder van de opwekking van de dochter van Jaïrus gezien. Waarom deed Jezus wonderen? We hebben eerst een stukje natuurfilm gekeken waarna en platen hebben gezien met afbeeldingen die iets laten zien van de gebrokenheid van onze wereld. Jezus wil ons redden. Hij deed wonderen om te laten zien dat Hij de zoon van God is. God is almachtig. We mogen op Hem vertrouwen.

A 1/2

Het dochtertje van Jaïrus We hebben eerst teruggekeken naar de wonderen van de afgelopen weken. Het begrip wonder staat iedere keer weer centraal. Dit keer de opwekking van Jaïrus. De kinderen hebben ademloos geluisterd. Na afloop wilden ze het verhaal nog een keer horen. Ze hebben een werkje gemaakt waarin de opwekking uitgebeeld wordt (zie foto’s).

B 3-6

Memorie Dmv klittenband brengen we de plaatjes overal in het lokaal op een vaste plek. Hierna zoeken we ze weer op om zo een ‘memorie’ te hebben. Dit ging vandaag heel goed. Leuk!

A3-4-5+ (A)

Het dochtertje van Jaïrus Zie groep A1/2 We hebben alleen het verhaal gehoord. Volgende week de verwerking.

A 5-6+

A7-8

Dochtertje van Jaïrus We hebben het over wonderen gehad. Leuk om hier met elkaar eens wat uitvoeriger over door te praten. Het kan eigenlijk niet maar het gebeurt toch. Zo ook in het verhaal van vandaag. Kinderen waren er van overtuigd dat het vandaag met ons niet zou kunnen gebeuren (toch zouden ze het wel graag willen). Jezus deed een wonder, het kan eigenlijk niet maar het dochtertje van Jaïrus staat toch op uit de dood. Een wonder! ‘Heb je in de hemel ook botten?’.

A3/4

Dochtertje van Jaïrus We hebben samen naar het verhaal geluisterd en een begin gemaakt met het bijpassende werkje. De volgende keer maken we het af! We tekenen samen!!

B 4-6

Dochtertje van Jaïrus Met volle aandacht hebben de kinderen vandaag naar het verhaal geluisterd mbv de Kijkbijbel. Wat een wonder. Aansluitend hebben we een werkje gemaakt.

VSO 3

Gods schepping  Wat is jouw ecologische voetafdruk. We hebben gezien hoe oneerlijk de rijkdom in de wereld is verdeeld. Wat doen wij hiermee? We hebben nagedacht over persoonlijke keuzes die we maken. Wat vraagt God van ons. Wij zijn immers rentmeesters. Als we naar de wereld kijken dan hebben we er een potje van gemaakt… hoe kunnen we dit (al is het maar klein) kenteren?  De volgende keer over roeping

Plaats een reactie

Categorieën