Gepost door: Rutger | maart 25, 2014

Week 12 (28ste schoolweek)

Godsdienst – week 12 (28e schoolweek)
 
Maandag
 
Groep Onderwerp Inhoud
 
DB VSO 5-6 Bartimeüs Vandaag de laatste keer over Bartimeus. Volgende keer het verhaal van Jezus kruisiging en opstanding. Jezus is liefde. Ik laat het wel zien omdat het kruis vaak toch wel gezien wordt door de kinderen. Ik probeer door deze lessen er een context aan te geven.  
VSO 1 Hoe weersta ik het kwaad Een les waarin we stil hebben gestaan bij het kwaad. Op verschillende manieren manifesteert het kwaad zich. De kinderen hebben er niet veel ervaring mee (één keer een handlezer). We hebben geprobeerd om te zien via welke wegen de duivel ons probeert te verleiden. De leerlingen gingen met elkaar in gesprek. ‘Een horoscoop lees ik vooral voor de lol, ik geloof daar niet in!’
VSO 2 Vriendschap Vandaag een verdiepende les over Jezus en zijn vrienden. We hebben er verschillende Bijbelteksten bij gepakt. Jezus had met zijn vrienden en familie een bijzondere band.  
 
A 7/8+

B 7-8

Dochtertje van Jaïrus We hebben het over wonderen gehad. Leuk om hier met elkaar eens wat uitvoeriger over door te praten. Het kan eigenlijk niet maar het gebeurt toch. Zo ook in het verhaal van vandaag. Kinderen waren er van overtuigd dat het vandaag met ons niet zou kunnen gebeuren (toch zouden ze het wel graag willen). Jezus deed een wonder, het kan eigenlijk niet maar het dochtertje van Jaïrus staat toch op uit de dood. Een wonder! We hebben een verwerking bij gemaakt (zie foto van vorige week).  
A 5/6

A 3/4 (F)

  Zie groep 7/8. Ook wij hebben een begin gemaakt aan de verwerking. Volgende week maken we het af!  
VRIES Dochtertje van Jaïrus Het verhaal en de verwerking.  
 
Dinsdag
 
Groep Onderwerp Inhoud
 
VSO 2 Wonderbaarlijke vermenigvuldiging We hebben eerst de tijd genomen om te luisteren naar elkaar. Een van de kinderen had een aantal spulletjes meegenomen (een daarvan is de DVD van ‘Jesus Story’. Nederlands en voor kinderen, de volgende keer gaan we hem kijken.  
A 1/2 Wonderbaarlijke vermenigvuldiging Tjoep en Lisa. Dit waren 2 kinderen die met heel veel anderen aan het luisteren waren naar de verhalen van Jezus. Al snel werd het laat. Lisa wilde al naar huis maar Tjoep haalde haar over om nog even te blijven… het werd laat. Lisa had erge honger. Gelukkig had Tjoep nog wat eten bij zich. Gekregen van zijn moeder, hij was er zuinig op geweest. 5 broden en 2 vissen. Jezus zag dat het al laat was en de grote menigte om zich heen. Hij vroeg Tjoep of hij zijn brood en vis wilde delen. Dat was een moeilijke keus… wat hadden Tjoep en Lisa een honger.. Toch deden ze het, voor Jezus. En wat een wonder… uiteindelijk werden van deze 5 broden en 2 vissen alle 5000 monden gevoed. Er was meer dan genoeg, 12 manden waren over!  
B 3-6 Memorie Het is heel ontspannen en hij heeft zijn ritme van de les helemaal gevonden.  
A3-4-5+ (A) Dochtertje van JaÏrus Ze heeft het werkje afgemaakt.  
 
A 5-6+

A7-8

Wonderbaarlijke vermenigvuldiging Zie groep 1/2  
A3/4   Ziek, les ging niet door.  
       
B 4-6 Wonderbaarlijke vermenigvuldiging Zie groep 1 / 2  
VSO 3      
 

Plaats een reactie

Categorieën