Gepost door: Rutger | april 1, 2014

Week 13 (29e schoolweek)

 

SAMSUNG

 

Een inspirerende documentaire over Nederlanders in Isaan. Zendelingen die vanuit het niets kerkenplanten in een omgeving waar het evangelie nog bijna niet is doorgedrongen. http://gemi.st/POW_00429801

Godsdienst – week 13 (29e schoolweek)
 
Maandag
 
Groep Onderwerp Inhoud
 
DB VSO 5-6 Jezus leeft We hebben vandaag naar het lijdensverhaal gekeken. Ze deed heel goed mee. We hebben de plaatjes op goede volgorde gelegd.  
VSO 1 Geneest God vandaag nog Vandaag hebben we het over genezing gehad. Toch kwam het gesprek nog even op de paranormale programma’s die de kinderen wel eens kijken. Wat vinden we daarvan? Geloof jij wat er gebeurd. Het blijkt dat de jongeren het niet geloven maar het wel kijken voor de plezier en ontspanning. Is dit verstandig? We hebben dit kort aangeraakt. De volgende keer gaan we hier wellicht toch nog even op door. Het thema van vandaag hebben we ondersteund met een aantal bijbelse gebeurtenissen. Het blijkt dat jongeren dit moeilijk kunnen geloven. Zelf hebben ze niet de ervaring dat God dicht bij is geweest, zo zeggen ze. Een genezingsvoorbeeld van Jan Zijlstra wordt erg in twijfel getrokken. We hebben hierover van gedachten gewisseld.  
VSO 2 De Samaritaanse vrouw Vandaag ging het over de ontmoeting met Jezus. Dit is geillustreerd door het verhaal van de Samaritaanse vrouw. We hebben de bijbel er bij gepakt en zijn gaan lezen. Wat valt ons op? Jezus begint het gesprek en kent haar levensverhaal. Het is bijzonder hoe Jezus aandacht heeft voor deze vrouw. Zo anders dan wij vaak handelen. Het was een zondares en toch ging Jezus met haar in gesprek. Een ontmoeting met Jezus kan grote gevolgen hebben. Deze vrouw ging de stad in om te evangeliseren. Ze had de Messias gezien. Welke impact kan de ontmoeting met Jezus in ons leven hebben?  
 
A 7/8+

B 7-8

5 broden en 2 vissen We hebben het verhaal verteld. De kinderen hebben goed geluisterd.  
A 5/6

A 3/4 (F)

5 broden en 2 vissen De kinderen hebben werkelijk genoten van het verhaal. Leuk om te ervaren. Ik heb dit verhaal vanuit het perspectief  verteld van 2 kinderen. Dit werkte goed om het in de beleving van de kinderen te brengen. We hebben nog wat geoefend met rietjes… een truc. Toch is wat Jezus doet geen kunstje, het is een wonder!  
VRIES Jezus en de storm Vandaag hebben we naar het verhaal van Jezus en de storm gekeken. Ondanks dat we maar 2 man sterk waren ging het best goed.  
 
Dinsdag
 
Groep Onderwerp Inhoud
 
VSO 2 Intocht in Jeruzalem en het laatste avondmaal. Zoals beloofd had één van de leerlingen de DVD ‘Het verhaal van Jezus’ bij zich. Het is een vertelling gebaseerd op kinderen. Hoewel het verhaal snel gaat komen er veel stukken aan bod die we de afgelopen periode ook in de klas hebben behandeld. We hebben nu tot ongeveer 20 minuten gekeken. De volgende keer kijken we verder.  
A 1/2 Intocht in Jeruzalem en het laatste avondmaal. De kinderen hebben eerst het verhaal van vorige week terug verteld. Hierna zijn we naar de intocht gegaan. Waarom waren de mensen zo blij? Toch werd Jezus verdrietig. Hij wist wat zou gaan gebeuren. Hij nodigde al zijn vrienden uit voor het laatste avondmaal. Als verwerking hebben de kinderen een keuzeopdracht gemaakt (zie foto).  
B 3-6 Memorie Vandaag was hij wat afgeleid. Hij deed graag wat hij zelf wilde, was niet heel scherp.  
A3-4-5+ (A)   Vanwege een verjaardagsfeestje ging deze les niet door.  
 
A 5-6+

A7-8

Intocht in Jeruzalem en het laatste avondmaal De kinderen hebben het verhaal gehoord richting het Paasfeest. De volgende keer wil ik graag een film met ze gaan kijken ter ondersteuning van het lijdensverhaal.  
A3/4 Dochtertje van Jaïrus We hebben opnieuw naar het verhaal geluisterd en een werkje afgemaakt.  
       
B 4-6  Intocht in Jeruzalem  We hebben naar het verhaal geluisterd en een tekening als verwerking gemaakt.  
VSO 3  Roeping  Vandaag de 2e les over roeping. We hebben de vorige keer stil gestaan bij wat roeping nu precies inhoud. We hebben hierbij de Bijbel geopend. Dit keer hebben we naar een filmfragment gekeken van een aantal Nederlandse zendelingen in Isaan. Bijzonder om met elkaar hier naar te kijken en te zien hoe mensen kiezen voor God en welke offers ze daar voor overhebben.  
 

Plaats een reactie

Categorieën