Gepost door: Rutger | april 8, 2014

Week 14 (30e schoolweek)

 

unnamed

 

Godsdienst – week 14 (30e schoolweek)
Maandag
Groep Onderwerp Inhoud
DB VSO 5-6 Jezus leeft We hebben vandaag naar het lijdensverhaal gekeken. Jezus houdt zoveel van ons dat hij zich vol overgave gaf om ons te redden. Jezus houdt van jou!
VSO 1 Paranormaal Vandaag hebben we het verder gehad over waar we de vorige keer zijn blijven steken. We hadden het over genezing maar ook de paranormale wereld kwam ter sprake (nav de vorige les). De paranormale wereld is niet te duiden en erg vaag. Je weet niet waar je mee te maken hebt, met wie je contact hebt. Bij God is dat anders. Hij laat zich kennen. Wat zou de betekenis van genezingen kunnen zijn? De jongeren hebben moeite de genezingen van Jezus te geloven.
VSO 2 Pasen Vandaag een uitvoerige les over Pasen. Wat weten wij van de betekenis van Pasen af? Waarom werd Jezus veroordeeld. Wie zaten daarachter?!
A 7/8+B 7-8 Jezus weg naar de veroordeling Vandaag een wat uitvoerige vertelles. De kinderen zagen Jezus binnenkomen als ‘koning’. We hebben vervolgens gezien hoe Jezus werd verraden door Judas en gevangen werd genomen.
A 5/6A 3/4 (F) Jezus weg naar de veroordeling Zie groep 7/8
VRIES Jezus aan het kruis Vandaag een rustige les waarbij het Paasverhaal werd uitgebeeld dmv playmobile
Dinsdag
Groep Onderwerp Inhoud
VSO 2 Het verhaal van Jezus Vandaag zijn we verder gegaan vanaf het moment dat Jezus in de storm terecht kwam. Op dit moment hebben we gezien hoe Jezus werd veroordeeld en in het graf werd gelegd. De volgende keer de afsluitende les!
A 1/2 Petrus verloochent Jezus Doe jij wel eens iets stiekems? Vertel je wel eens een leugen?! De haan kraaide 3 keer toen Petrus tot zijn schrik merkte dat hij Jezus had verloochend. We hebben een kleurplaat gemaakt als verwerking.
B 3-6 Jezus We hebben met playmobiel naar het verhaal van de kruisiging van Jezus gekeken. We hebben ook plaatjes in de goede volgorde gelegd.
A3-4-5+ (A) Ivm artsbezoek ging deze les niet door.
A 5-6+A7-8 The Miracle Maker We zijn halverwege de film ingestapt op het moment dat Jaïrus naar Jezus toe gaat om hem om hulp te vragen, zijn dochter ligt op sterven. Vervolgens hebben we gekeken tot aan het moment dat Jezus gevangen is genomen en ter dood wordt veroordeeld. De film was achteraf nog behoorlijk lastig te volgen (ingewikkeld neergezet). Toch hebben de kinderen met aandacht gekeken. De volgende keer gaan we het laatste fragment zien en maken we eventueel een verwerking.
A3/4 Het verhaal van Jezus We hebben naar het verhaal van Jezus gekeken. We hebben delen uit de film gezien (ze was zichtbaar ontroerd). We hebben vervolgens ook nog naar de playmobil versie gekeken en dit uitgebeeld. Uiteindelijk eindigde het verhaal natuurlijk vrolijk, Jezus opgestaan uit de dood!
B 4-6  Jezus dood en opstanding We hebben met playmobil het verhaal nagespeeld. Vervolgens als verwerking hebben we nog (met playmobil in de hand) naar stukjes uit de film ‘The Miracle Maker’ gekeken. Het ging er goed
VSO 3  To save a life  Nog 3 keer godsdienst. Dat is niet vaak meer. Daarom hebben we besloten met elkaar naar een film te kijken die een christelijk thema aansnijdt. To save a life. We kijken naar de film en gaan er over met elkaar in gesprek. Hierbij gebruiken we het boekje: http://www.scribd.com/
doc/133588059/Dvd-Boekje-To-Save-a-Life van HGJB.

Plaats een reactie

Categorieën