Gepost door: Rutger | april 15, 2014

Week 15 (31ste schoolweek)

SAMSUNG

Godsdienst – week 15 (31e schoolweek)
Maandag
Groep Onderwerp Inhoud
DB VSO 5-6 Jezus leeft We hebben het Paasverhaal uitgespeeld met playmobil. Dit ging heel goed. Het was nog lastig om het fysieke materiaal te koppelen aan de plaatjes.
VSO 1 Geloven, en nu? Het laatste thema uit de serie van Youth Alpha hebben we vandaag behandeld. We hadden een goed gesprek over hoe je er als christen uit zou moeten zien. Het blijkt dat juist de ‘onzichtbare’ kenmerken van een christen prettig zijn voor de jongeren. Ze willen niet te veel opvallen. Soms krijgen ze wel eens vragen: ‘Ben jij christen?’. Dat verwacht niet iedereen blijkbaar… de jongeren voelen zich hier prettig bij. Mooi om te horen dat ze trouwens ook naar het DCFweekend gaan. Tjonge wat een club… zo’n 80 dove jongeren vinden elkaar in dit weekend van ontmoeting en gesprek.
VSO 2 Pasen Wie is Jezus voor jou? Hebben we hem nog altijd nodig? Naar aanleiding van een eerder uitgewerkte les bij Alpha hebben we stilgestaan bij de persoon Jezus en zijn lijden. Een goed gesprek.
A 7/8+B 7-8 Jezus dood en opstanding We hebben het laatste fragment uit de film ‘the miracle maker’ gekeken. De kinderen waren onder de indruk hoewel ze het verhaal al goed kende. We hebben als verwerking een kleurplaat gemaakt.
A 5/6A 3/4 (F) Jezus weg naar de veroordeling Vandaag een laatste les over het Paasfeest. De kinderen kwamen met allerlei vragen. Waarom komt het Paasfeest en het Kerstfeest elk jaar weer terug? Altijd het zelfde. Is Jezus echt of nep? Hoe oud is Jezus nu? Was hij er toen mijn moeder geboren is? Hoe oud is God? Waar is Jezus nu? Misschien kunnen we hem wel zien vanuit het vliegtuig? Ik denk dat God heel ver weg is maar ons toch kan zien. We hebben uitvoerig de tijd genomen om over deze vragen met elkaar te praten.
VRIES Jezus aan het kruis We hebben met behulp van playmobil het verhaal uitgespeeld. Vervolgens hebben we een kleurplaat gemaakt met de tekst: ‘Hij droeg ook jouw kuis’. Een ontspannen les waarin duidelijk werd dat het verhaal best goed kon worden ‘terugverteld’.
 
Groep Onderwerp    
VSO 2 Het verhaal van Jezus Eerst hebben we de rechtsgang van Jezus gezien. Hij werd gekruisigd. Wat is de betekenis van zijn kruisiging? We hebben hier met elkaar over gesproken. Vervolgens hebben we het laatste deel van de film ‘het verhaal van Jezus’ gekeken. Het was leuk om hier samen naar te kijken! Het verhaal werd aansprekend gebracht voor deze leerlingen.
A 1/2 Jezus dood en opstanding Een les waarbij we het verhaal hebben gehoord van de weg die Jezus moest gaan naar het kruis. Natuurlijk bleef het een beetje op de vlakte maar de kinderen waren behoorlijk onder de indruk. We hebben de tijd voor het uitspelen genomen waardoor een werkje er niet meer van gekomen is.
B 3-6 Jezus dood en opstanding Zoals andere weken maar dit keer met de kaartjes van Jezus lijdensweg en opstanding. We hebben ook een kruis getekend. Stapje voor stapje komen we wel verder.
A3-4-5+ (A)
A 5-6+A7-8 The Miracle Maker Eerst hebben we natuurlijk gesproken over de betekenis van Jezus sterven en opstanding. Een lastig onderwerp. De kinderen hebben met grote aandacht naar het laatste deel van de film ‘the miracle maker’ gekeken. Hij is nu uit. Jezus is waarlijk opgestaan!
A3/4 Het verhaal van Jezus Een heel ontspannen les. Eerst leek ze het nog spannend te vinden om het weer over het kruis te hebben maar al snel konden we na een grapje verder met het verhaal. Ze heeft het goed gevolgd. We hebben alle rust genomen om het verhaal mbv playmobil uit te spelen. Dit ging prima!
B 4-6  Jezus dood en opstanding We hebben opnieuw naar het verhaal geluisterd nav playmobil. Vervolgens hebben we een verwerking gemaakt. Een kruis met de tekst: ‘Hij is niet dood, hij leeft!’. Afsluitend hebben we mbv de kijkbijbel het verhaal nog één keer doorgekeken.
VSO 3  To Save A Life  Vandaag de een na laatste godsdienstles. We zijn verder gegaan met de film waar we de vorige keer zijn gebleven. Nu zijn we bij 1:04.

Plaats een reactie

Categorieën