Gepost door: Rutger | mei 13, 2014

Week 20 (34e schoolweek)

unnamed unnamed (1)

 

Godsdienst – week 20 (34e schoolweek)
Maandag
Groep Onderwerp Inhoud
DB VSO 5-6 Jezus leeft! Vandaag hebben we het Paasverhaal nogmaals herhaald. Dit ging heel goed, ze was erg ontspannen. De komende lessenserie wil ik het verhaal Barmhartige Samaritaan gaan behandelen.
VSO 1 Opstanding – volgeling van Jezus Wanneer geloof jij iets? Geloof jij in de opstanding?  We hebben het gehad over idolen en mensen die erg belangrijk zijn in ons leven. Volgelingen. We zijn vanuit het opstandingsverhaal naar Paulus gegaan. Paulus bekering, van een vervolger werd hij een volgeling. De komende periode gaan we het hebben over christenen in de tijd na Jezus opstanding. Paulus is hierbij de persoon die we steeds weer als ankerpunt gaan nemen. Volgende week eerst nog een stuk uit de Bijbel lezen!
VSO 2 Naast de verschillende geloofsvragen die rondom de opstanding te stellen zijn hebben we ook gelezen uit de Bijbel. Het verhaal is verteld maar de leerlingen hebben er zelf ook over gelezen. Ze hebben ontdekt hoe Paulus tot geloof kwam. Wat een wonder!
A 7/8+B 7-8 Jezus houdt van jou Na een korte herhaling van het opstandingsverhaal dmv het prentenbijbelfilmpje zijn we aan het werk gegaan. We maken een ketting (zie foto).
A 5/6A 3/4 (F) Ganzebord – Jezus leeft! Vandaag hebben wij het Bijbelverhaal (opstandingsverhaal) verwerkt dmv een spel ganzebord. Het was erg gezellig! De kinderen hebben enthousiast gespeeld.
VRIES Jezus houdt van jou! Vandaag hebben we na een korte herhaling van het Paasverhaal een ketting gemaakt waarin duidelijk werd dat Jezus/God van ons houdt!
 
Dinsdag
Groep Onderwerp    
VSO 2 Ontmoeting met Jezus Jezus is opgestaan. Kan jij het geloven? Echt of nep. We hebben hier een tijdje over door gesproken. We hebben nagedacht (playmobil hielp in de uitleg) over de betekenis van de opstanding voor de vrienden van Jezus. Wat wilde Jezus eigenlijk van zijn volgelingen. We hebben samen Matteüs 25 gelezen. De leerlingen hebben hierbij ook opdrachten gemaakt. Het ging heel goed!
A 1/2 Jezus houdt van jou Wat leuk, vandaag een nieuwe leerling in de groep! Gezellig hoor.. we hebben even teruggekeken naar de lessen van voor de vakantie. Het Paasfeest. Het is echt een feest, Jezus leeft! We hebben als beeld dat Jezus er altijd voor ons is een ketting gemaakt. De kinderen waren er erg trots op (zie foto).
B 3-6 Memorie Hij was vandaag gezellig ondeugend. We hebben het vaste ritme opgepakt.
A3-4-5+ (A) God houdt van jou We hadden maar erg weinig tijd en ik wilde toch erg graag ook met deze leerling een ketting maken. Dit is gelukt! God houdt van mij
A 5-6+A7-8 Opstanding van Jezus Kan jij het geloven? Echt of nep? We hadden een leuk gesprek over wanneer je iets gaat geloven. De kinderen deden erg goed mee. Als afsluiting hebben we Matteus 28 gelezen waarin wordt gesproken over de opstanding. Voor mij een eerste keer om zo met elkaar de Bijbel te gaan lezen. Helaas hadden we tijd te kort. Het ging namelijk al heel goed. De kinderen deelden vol enthousiasme ‘juiste’ antwoorden. Op deze manier hebben we het opstandingsverhaal herhaald.
A3/4 Jezus leeft! Mbv het filmpje van de Prentenbijbel hebben we terug gekeken naar het verhaal van voor de vakantie (het Paasverhaal). Als verwerking hebben wij een ketting gemaakt. Tjonge… wat mooi!
B 4-6
VSO 3

Plaats een reactie

Categorieën