Gepost door: Rutger | mei 20, 2014

Week 21 (35e schoolweek)

Godsdienst – week 21 (35e schoolweek)
Maandag
Groep Onderwerp Inhoud
DB VSO 5-6 Barmhartige Samaritaan We hebben het verhaal verteld mbv de KijkBijbel. Hierna heb ik platen op de goede volgorde laten leggen. Dit ging direct al heel goed!
VSO 1 Helaas ging deze les vanwege autopech niet door
VSO 2 Helaas ging deze les vanwege autopech niet door
A 7/8+B 7-8 Echt of nep Een verwerkingsles over de opstanding van Jezus. Kan jij het geloven? Thomas moest het eerst zien. We zijn de les begonnen met het raden wat er onder de deken lag. De kinderen konden met alleen zien niet weten wat er onder lag. Daarna mochten ze voelen… ze waren nog wat onzeker. Vervolgens ging de deken weg… Toen werd alles duidelijk. Het lijkt een beetje op de manier waarop Thomas eerst Jezus moest zien toen hij kon geloven dat Hij werkelijk was opgestaan. Hierna hebben we stil gestaan bij de vraag: ‘echt of nep’. Leuk om hier samen mbv voorbeelden bij stil te staan.
A 5/6A 3/4 (F)  Zie groep 7/8. Het leuke was dat de leerlingen met veel vragen kwamen. : ‘In welk jaar is Jezus geboren (19..). In het jaar 0 .. de kinderen schrokken… hoe kan dat?’. Wanneer geloven wij iets. Kunnen wij de opstanding geloven?! Hoewel er veel vragen kwamen hadden we een goed gesprek.
VRIES Barmhartige Samaritaan  Ook in deze groep heb ik het verhaal over de Barmhartige Samaritaan verteld. Jezus vertelt ons hoe wij moeten leven. Hij is ons daarin voorgegaan. De kinderen hebben goed geluisterd.
 
Dinsdag
Groep Onderwerp    
VSO 2  Barmhartige Samaritaan Eerst hebben we nagedacht over wie een naaste is. Hoe ga ik met mensen om mij heen om? We hebben het verhaal bekeken mbv het filmpje (zie boven). Hierna hebben we gesproken op welke manier wij er voor anderen kunnen zijn. Als afsluiting heeft één van de dames het verhaal voorgelezen mbv de kijkbijbel. Als verwerking zijn we begonnen met een collage: ‘goed/fout’.
A 1/2  Barmhartige Saritaan Ook in deze groep is het bekende verhaal over de Barmhartige Samaritaan verteld. We hebben samen kort een goed/fout spelletje gedaan. Als afsluiting hebben we een begin gemaakt aan een kleurwerkje. Volgende week verder!
B 3-6 Memorie  Het vaste verhaal. Kort alles doorgenomen. Het ging heel goed!
A3-4-5+ (A)  Barmhartige Samaritaan We hebben kort terug gekeken naar de les van de vorige keer. Hierna hebben we mbv het filmpje het verhaal bekeken. Dit ging heel goed.
A 5-6+A7-8  Helaas ging deze les ivm defecte auto niet door. Ik mocht de auto ophalen.
A3/4  Barmhartige Samaritaan  We hebben het verhaal verteld en een filmpje gekeken. We hebben hier alle rust voor genomen. Het ging goed!
B 4-6
VSO 3  Deze lessen zijn afgelopen. De dames zijn begonnen met hun examens. Succes!!

Plaats een reactie

Categorieën