Activiteiten

KinderBijbelClub

 

Een keer in de maand is er een Dovendienst in de Oosterkerk. De Dovendienst gaat uit van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. Deze dienst is speciaal voor doven en slechthorenden. De voorganger maakt zelf gebaren (NmG) of er is een tolk (NGT). Daarbij is er ook een scherm waar alles op staat. Voor de slechthorenden is er ringleiding aanwezig. Iedereen in de dienst kan volgen en meedoen.

Voor de dove kinderen hebben we sinds anderhalf jaar speciaal een KinderBijbelClub. Voor de kinderen van 4 tot 12 jaar. Tijdens de dienst worden de kinderen naar een zaaltje gebracht. De leidster vertelt een Bijbelverhaal en daarna is er tijd voor knutselen of tekenen. Soms worden er gebarenliedjes geleerd. De voertaal is NGT. Het is in eerste instantie bedoeld voor dove kinderen, maar gebaarvaardige broertjes of zusjes mogen ook mee.

Het is belangrijk voor kinderen dat ze ook veel meekrijgen van de dienst. Het is heel fijn om dan in eigen taal, de NGT, mee te kunnen doen.

Is het iets voor jullie kind? Kom dan gerust eens kijken. Jullie en jullie kind(eren) zijn van harte welkom!

Informatie over de dienst:

Plaats:                        Oosterkerk (hoek Petrus Campersingel en Thomas a Thuessinklaan) in een  zaaltje, links van de grote ingang

Wanneer:        elke 3e zondag van de maand

Tijd:                 14.00 uur (het duurt meestal een uurtje)

 

Jullie hoeven niks mee te nemen. Alles is te volgen op het scherm. Na de dienst is er altijd gezellig koffie drinken en voor de kinderen limonade.

Als je vragen hebt of meer informatie wilt, kun je altijd mailen naar f.schoon@home.nl

Vriendelijke groet,

Dovencommissie Groningen-Oost

Reacties

  1. ik kom zo in kerk maar ik stop kinderbijbelclub want ik ben 12 jaar oud;)


Plaats een reactie