Lessen VSO

Hier volgt een korte uitleg over de godsdienstlessen op Guyot. Voor mijn lessen laat ik mijn inspireren door verschillende onderwerpen die spelen in de beleving van jongeren. Daarnaast maak ik tegenwoordig gebruik van de methode ‘Bijbel als Basis’ . Naast gesprek vinden de jongeren het ook heerlijk om af en toe wat schriftelijk te kunnen verwerken, deze methode geeft daar op een aansprekende manier de mogelijkheden voor. Voor ideeën van de aankleding van de lessen gebruik ik het vertrouwde  Google maar ook raadpleeg ik met enige regelmaat de handleiding Alpha voor jongeren.

In het aanbod van de lessen probeer ik rekening te houden met de vragen van de jongeren. Wat houdt hen bezig? Ik maak hierbij gebruik van verschillende media. PowerPoint, Youtube, etc.

Deze site zal continue in ontwikkeling blijven. Ik hoop iedere les waarin ik gebruik heb gemaakt van digitaallesmateriaal hier te kunnen plaatsen. Op deze manier kunnen de jongeren de lessen terug vinden maar zijn ook de ouders instaat te zien wat er gebeurt in de les.

godsdienst

Reacties

  1. hallo leraar
    wat leuk dat jij website. en ik kan elke keer kijken en echt mooi gemaakt:D

    God zegen
    groeten van berdien

  2. Ik zal het ook doen


Plaats een reactie